Hjälp

Så ställer du in genvägar

*Tokishil ver1.23 eller senare

Genvägar är en automatiseringsapp som ingår som standard i iPhone.
Genom att kombinera delar som kallas "åtgärder" kan du automatisera många olika moment.

Du kan till exempel använda det så här:
・När du slår på Stör ej börjar Tokishil automatiskt registrera din sömn
・Kl. 09.00 börjar registreringen av ditt arbete
・När du kommer hem stoppas registreringen

Tokishil tillhandahåller följande åtgärder för Genvägar:
・Börja spela in (aktiviteten kan väljas när genvägen körs)
・Avsluta inspelningen

Om du vill bestämma i förväg vilken aktivitet som ska registreras skapar du en ny genväg i appen Genvägar, trycker på "Aktivitet" i åtgärden "Börja spela in" och väljer aktiviteten.

För att byta namn på genvägen du skapade, tryck länge på genvägen och välj "Byt namn".

Du kan också starta genvägen med rösten genom att säga det namn du angett till Siri.

När du har ställt in dina genvägar kan du prova funktionen automatisering och skapa automatiseringar som passar dig.

Så ställer du in komplikationer (Apple Watch)

Komplikationer är funktioner som visar olika information på urtavlan på Apple Watch.
Med Tokishil-komplikationen kan du se aktiviteten du registrerar och starta appen.
Följ stegen nedan för att konfigurera den.

1. Installera Apple Watch-appen

Öppna Watch-appen på din iPhone och installera Tokishil från "Tillgängliga appar" i "Min klocka".

2. Ställ in komplikationer på urtavlan

Håll på urtavlan, tryck på Ändra, svep åt sidan till skärmen för komplikationer, tryck där du vill ha komplikationen och välj Tokishil.

  • Informationen i komplikationen kan uppdateras med några minuters till cirka 15 minuters fördröjning beroende på bland annat batteristatus. Starta i så fall Tokishils klockapp, så visas den senaste informationen direkt.
  • Med klockappen kan du registrera även utan internetanslutning. (Till exempel när du går ut med bara en Apple Watch av GPS-modell.) När anslutningen är tillbaka visas ändringarna på din iPhone inom några minuter till cirka 15 minuter. Även då visas de direkt om du startar klockappen.

Så tar du bort appdata

Om du skickar en begäran med knappen "Avsluta konto" på sidan Inställningar raderas den data som lagras på servern inom två veckor.

Ta bort appen för att radera data på din enhet.